Gå til sidens hovedinnhold

Synkende smittenivå fører til letting i smitteverntiltak

Smitten på Nord-Jæren er betydelig redusert de siste ukene. Ordførerne i Randaberg, Stavanger, Sola og Sandnes vil derfor ikke forlenge den lokale forskriften med påbud om å bruke munnbind i kollektivtransport og drosjer. Forskriften utløper ved midnatt.

– Innbyggerne har tatt ansvar og vist vilje og evne til å gjøre det som var nødvendig for å få ned smitten. Nå letter vi på tiltakene, men vil minne om at pandemien ikke er over helt ennå. Vi må følge de gjeldende nasjonale smittevernreglene en stund til, uttaler ordførerne Jarle Bø, Kari Nessa Nortun, Tom Henning Slethei og Stanley Wirak.

De fire ordførerne understreker viktigheten av å bli vaksinert. Fortsatt er det noen som av ulike årsaker ikke har fått vaksine. Alle kommunene har nå god vaksinekapasitet, og ordførerne oppfordrer innbyggere som ennå ikke er fullvaksinerte om å bestille time.

Slik bestiller du vaksine av Randaberg kommune

Det er mange forskjellige måter å få tak i en vaksinedose.

  1. Registrere på nett: Kommunen anbefaler de som ønsker å få den, registrerer seg i timebestillingssystemet ReMin. Det kan gjøres ved å gå inn på denne lenken: https://timebestilling.remin.no/randaberg. På den samme lenken kan man også endre vaksinetimen sin til en tidligere dato. NB! Ved framskyndelse av dose 2 må det ha gått minst fire uker siden man tok dose 1.
  2. Send e-post: Man kan også sende e-post med navn, fødselsnummer (11 siffer) og telefonnummer til kommunens vaksinekoordinatorer. Dette gjøres gjennom e-postadressen vaksinekoordinator@randaberg.kommune.no
  3. Ring vaksinetelefonen: En annen måte å bestille time er å ringe vaksinetelefonen 404 08 894. Vaksinetelefonen har åpent på hverdager mellom 08.30 og 10.00. Man kan også ringe vaksinetelefonen om man ønsker å bytte timen.

– For at samfunnet skal kunne åpne enda mer opp og vi kan leve som normalt igjen, trenger vi at flest mulig vaksinerer seg. Aldersgruppen 25-39 år skiller seg ut med lavere vaksinedekning på både første og andre dose. Vi vil derfor minne om at det er enkelt og gratis å bli vaksinert, og at det i praksis er drop-in-vaksinering i alle de fire kommunene på Nord-Jæren, sier ordførerne.

Status fullvaksinerte over 18 år på Nord-Jæren:

  • Randaberg 74,9 prosent
  • Stavanger 79,1 prosent
  • Sola 79,2 prosent
  • Sandnes 81,3 prosent