I flere år har den private klinikken Tannlegene på Randaberg drevet selvstendig i sentrum. Nå begynner likevel flere av medeierne å nærme seg slutten av karrieren. Én av tannlegene, Marius Vevatne, sier til Bygdebladet at tannlegebransjen generelt er i forandring.

For den private virksomheten betyr dette å bli en del av Colosseum Tannlege. Endringen trådte i kraft fra og med torsdag 1. september.

– Vi synes dette er veldig spennende. Colosseum-klinikken er en stor organisasjon tilknyttet flere spesialister, og har mye erfaringer fra mange år i bransjen. Nå pensjonerte tannlege Rolf Terje Alvær seg, og vi har fått inn tannlege Maren Ladstein som skal ta over hans pasienter, sier Vevatne.

Gi et bedre tilbud

Nå er tiden kommet for bedriften Tannlegene på Randaberg å slutte seg til rekkene av private tannhelsetjenester som blir del av en kjede. Vevatne understreker at dette likevel ikke vil føre til store endringer blant kundebasen:

– Det er kommet mange spørsmål, men vi kan betrygge at vi ikke kommer til å bytte lokaler. Pasientene vil fortsatt komme til samme tannlege, og prisene vil holde seg like. Men som mange andre tjenester i dag blir dyrere, merker vi det absolutt på våres drift også.

– Dette kommer til å være et faglig løft for klinikken og vi vil ha bedre utstyr tilgjengelig. Generelt vil vi kunne gi bedre tilbud og vil oppleves bedre, legger Vevatne til.

– De mest synlige endringene er at vi i tillegg får Colosseum-logoen.

Letter på trykket

Å bli en del av Colosseum Tannlege er et valg som blir gjort både for å gi kundene av Tannlegene på Randaberg òg for å gjøre arbeidsdagen lettere for tannlegene selv.

– Det blir som å sammenligne med andre bransjer, de store kjøper opp de små. Akkurat nå blir vi som tannleger spist opp av administrative krav som stilles til oss – fra strålevern til diverse kontroller. Vi har fått mange gode betingelser for å opprettholde egen drift. Det blir bedre struktur på jobb, det skal begynne en koordinator og jeg får overordnet ansvar ved det faglige, sier Vevatne.

På sine nettsider omtaler Colosseum Tannlege seg selv som landets ledende leverandør av tannhelsetjenester, med rundt 60 klinikker som alle tilbyr det beste innen moderne tannhelse. Gruppen sine verdier er kvalitet, entusiasme og samarbeid.

Videre skriver tannhelsetjenesten at de har sterkt fokus på fagmiljøet i klinikkene for at kunden alltid skal være trygg på å motta den beste behandlingen.