Gå til sidens hovedinnhold

Teodor (21) får 25.000 kroner fra kommunen

Randaberg kommunes kulturstipend 2020 går til Teodor Sven Bø, skriver kommunen i en pressemelding.

Tirsdag kveld opplyser Randaberg kommune at årets kulturstipend tildeles Teodor Sven Bø. Stipendet vil deles ut på Ordførerens nyttårsmottakelse 1. januar.

I pressemeldingen fra Randaberg kommune står det:

Randaberg kommunes kulturstipend 2020.

Randaberg kommunes kulturstipend har som formål å stimulere til fortsatt utvikling og innsats innenfor kulturområdet i kommunen. Kulturstipendet kan søkes både av utøvere innen idrettsområdet, og personer som driver kunstnerisk eller kulturell virksomhet. Stipendet er på 25 000 kroner

Teodor Sven Bø tildeles kr 25 000 i kulturstipend for 2020

Teodor Sven Bø er en 21 år gammel filmskaper fra Randaberg. Teodor har alltid likt å fortelle historier. Som liten elsket han å tegne og male. Det utviklet seg videre til fotografering og filmskaping, og han valgte medier og kommunikasjon som retning på Randaberg videregående skole. Filmproduksjon er hans største lidenskap, og han synes det er spennende å jobbe både med fiksjons- og dokumentarfilmer. Han fullfører sin bachelorgrad i filmproduksjon ved Westerdals i Oslo våren 2021.

Bø vant Landsbytalenter i 2016 for en film om familien sin. Han har produsert flere kortfilmer, både gjennom skolen og på eget initiativ. Han har også hatt flere spennende film og foto oppdrag for SOS barnebyer, med reiser til Kosovo, Vietnam og Tanzania for å dokumentere sterke historier fra det viktige arbeidet organisasjonen gjør der. I Randaberg er det nok mange som så filmen han laget i forbindelse med 17. mai 2020, nemlig Randabergs versjon av «Ja vi elsker».

Teodor Bø har tydelige og spennende tanker om hva han vil som filmskaper. Han har som mål å produsere eller regissere spillefilmer som får publikum til å føle noe. Han vil fortelle historier som er viktige for mennesker og kan påvirke samfunnet. Randaberg kommune håper at kulturstipendet vil gi Teodor inspirasjon og motivasjon til å satse videre på filmproduksjon.