Låtsamlingen Årstider består av de fire låtene Vår, Sommer, Høst og Vinter og gjennom disse forsøker Thomas å gi lyd til de fire årstidene.

- Ikke bare som naturfenomen, men også som stemningsmessige endringer i syklusen som året er, og syklusen som menneskelivet er, skriver Thomas Tvedt i en pressemelding.

Han beskriver det som musikk med mye rom, at man får tid til å lytte til teksten og kjenne på hva musikken gjør med deg.

Tekstene han skriver er i mange tilfeller bilder av noe som Thomas selv aldri har sett. Han er nemlig født blind.

Les også

Thomas (27) er blind, men «ser» som en flaggermus: – Det føltes helt fantastisk da jeg først lærte å bruke ekkolokalisering

– Når jeg skriver og spiller inn musikk føler jeg meg like mye som en maler som en låtskriver. Jeg forsøker å male et maleri ved hjelp av lyd. Alt jeg ikke selv kan se i årstidene er forsøkt lydliggjort i låtene mine, sier Thomas Tvedt.

Fakta om Thomas

● Født i 1992 (30 år)

● Norges første instruktør i ekkolokalisering. A-Magasinet har skrevet en artikkel om ham (A-Magasinet 6. mars 2015)

● Har “fløytedilla” og har i skrivende stund 17 fløyter. Tre til kommer med posten til uken

● Har vært en av få gjesteprogramleder i Radioresepsjonen (fra 01.14.00)

● Var med i episoden om å være blind i “Ikke spør om det” på NRK

Thomas Tvedt har lagt bak seg en lang og solid musikalsk utdannelse. Han har studert klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole og har bygget på med en master i musikkterapi. Thomas står både for vokal, piano og fløyte på låtene sine.

I tillegg har han med seg kjente jazz-musikere i Johannes Eick på kontrabass og Elin Rosseland som produsent.

– Johannes er en av de musikerne som på magisk vis klarer å formidle levd liv og emosjonell dybde i en enkelt tone, uttaler Tvedt om Eick.

– Elin Rosseland var en av flere lærere på musikkhøgskolen som trodde på låtene mine, og dyttet og dyttet meg helt til jeg omsider spilte dem inn. Hun synger helt fantastisk, og selv jeg som er ekspert på ekkolokalisering hører ikke like mange detaljer som henne når vi har jobbet i studio, avslutter Thomas.

Låtene hans er tilgjengelig på alle strømmetjenester.