Tilbake på sporet i Vikevåg: Plassering av bibliotek, innbyggertorg og kommunale tjenester vurderes samlet

Lokalpolitiker: Terje Øvrebø er leder i Rennesøy kommunedelsutvalg.

Lokalpolitiker: Terje Øvrebø er leder i Rennesøy kommunedelsutvalg. Foto:

Medlemmene i Rennesøy kommunedelsutvalg er fornøyd med at kommunedirektøren har brakt orden igjen i prosessen med lokalisering av innbyggertorg og kommunale tjenester i Vikevåg.

DEL

Til tirsdagskveldens møte i kommunedelsutvalget på Rennesøy stilte Kjartan Møller fra kommuneadministrasjonen for å orientere om status i arbeidet med innbyggertorget.

Han fastslo at Fellesnemndas vedtak om at lokalisering av innbyggertorg henger sammen med ambisjoner om en sentrumsutvikling i Vikevåg, for å legge til rette for et levende sentrum.

Administrasjonen har tydelig merket seg engasjementet på Rennesøy etter at det ble kjent at styret i Sølvberget KF vedtok å saldere budsjettet sitt med å samlokalisere Rennesøy bibliotek i innbyggertorget. Dette vakte sterkt engasjement hos innbyggere på Rennesøy, og kommunedirektøren har funnet ut at det beste er nok likevel å vurdere alle kommunale tjenester i Vikevåg samlet med det planlagte nye kommunedelssenteret (huset) på kaiområdet i Vikevåg.

- Det er veldig bra at denne saken kommer på dagsorden igjen før budsjettbehandling. Vi var urolige i forhold til bibliotekdriften, og nå fikk vi bekreftet dette ved første anledning. Det har vært et tydelig innbyggerengasjement for å vurdere dette i en helhet, sa Jostein Eiane (KrF) da utvalget behandlet saken.

– Kjekt å se innbyggerengasjementet i denne saken, sa Frank-Arild Normanseth (Høyre).

– Jeg er helt enig, og synes at innbyggerengasjementet i denne saken har vært en god start. Nå kan vi senke skuldrene igjen, sa Sølvi Ona Gjul (Ap) om at det skal brukes tid for å vente på mulighetsstudien, som skal lages for innbyggertorg, kommunedelssenter og kommunale tjenester for Rennesøy i Vikevåg.

Utvalget tok kommunedirektørens anbefaling om «at det ikke bør gjennomføres endringer i lokasjon av kommunale tjenester i Vikevåg før det foreligger et samlet helhetsbilde for de kommunale funksjonene i Vikevåg».

Artikkeltags