Dalane Tidende: Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

Gravdal var én av flere utstillere under helgas julemarked på Varatun gård i Sandnes, som oppdaget at de hadde blitt frastjålet varer da de kom for å åpne bodene sine på søndagen.

– Jeg hadde heldigvis ikke lagt fram alt jeg hadde av varer. Jeg hadde en hel del i bilen. Jeg fikk lempet disse fram slik at jeg hadde et rimelig bra utvalg på søndag likevel, forteller Gravdal.

Aldri opplevd maken

Gravdal har deltatt på julemarkedet i flere år. Tidligere var det faren hennes som sto på stand og solgte varer fra Fladene Gard.

– Jeg har opplevd å ha blitt frastjålet et par pølser, men ingen av oss har noen gang vært borti noe slikt som dette. Bare fenalårene jeg ble frastjålet hadde en verdi på rundt 10.000 kroner. Anslagsvis forsvant det mat fra bare min bod, for mellom 25.000 og 30.000 kroner forteller hun til DT.

Lagt planer for neste år

150 utstillere deltok på julemarkedet.

– Vi står for det meste i telt. Disse kan låses av, forteller hun.

Praten gikk mellom utstillerne etter tyveriet.

– Vi snakket om hvordan vi kan sikre varer våre bedre neste år. Nattevakt er én mulighet. Å ha en felles låsbar konteiner, er en annen mulighet, sier hun.

Også boden til Løyning gård fra Sæstad på Eigerøy fikk tjuvene på besøk. Her ble det stålet 32 pakker med spekemat til en samlet verdi på cirka 4.000 kroner.

Tjuvene tok også med seg ost og kaker fra flere andre boder.

Julebyen neste

Gravdal skal nå bestille inn mer spekepølser.

– Jeg regner med å få ferskproduserte pølser levert på onsdag. Dermed er jeg klar til Julebyen, sier hun.

– Hva med fenalår? Har du nok av dem til julebykundene?

– Jeg har solgt fryktelig mye fenalår i år og har dessverre ikke så mange igjen, men jeg tar med meg alt jeg har. Det regner jeg med holder til torsdagen og fredagen den første julebyhelga, men så er det nok tomt, sier Anne Pearl Gravdal, som vil anmelde tjuveriet.