Fred Vargas ble født i Pris i 1957. Hun er utdannet arkeolog og middelalderspesialist. Med et forfatterskap på 15 kriminalromaner og hele 15 millioner solgte bøker verden over, regnes hun for å være Frankrikes krimdronning. Med hennes nyeste kriminalroman "Eremittedderkoppen", har hun igjen klart å levere en kompakt, velskreven og medrivende historie. Fred Vargas serverer leserne kvalitet for hver en side, og har igjen klart å snekret sammen et bunnsolid og handlingsmettet krim-håndverk du sjelden vil glemme. Personlig vil jeg si at hennes nyeste utgivelse, er hennes beste hittil.

Den kritikkerroste forfatteren fra Frankrike, byr på intens og heftig dramatikk, samt dyster og uhyggelig underholdning. Jeg fikk frysninger lang ned over ryggen da jeg leste "Eremittedderkoppen". Når en har startet å lese, er det nærmest umulig å legge den fra seg. Det er vanskelig å ikke la seg begeistre av Fred Vargas miljøbeskrivelser og karakterskildringer. For er det noe som er Fred Vargas styrke som forfatter, så er det hennes måte å omtale miljøet og persongalleriet på, hun gjør det på en såpass detaljert måte, slik at det både er troverdig og realistisk.

Tre åttiåringer bitt av en giftig edderkopp i Nice. For Adamsberg er det noe som ikke stemmer. Eremittedderkoppen har aldri tatt livet av noen tidligere. Men han er overbevist om at det dreier seg om drap. Kollegaene hans er vant til at han han befinner seg i tåka, men denne gangen sliter han med å få dem med seg. Etter hvert slår laget sprekker, nervene er i høyspenn.

"Eremittedderkoppen" er Fred Vargas på sitt aller aller beste. Det var flere ganger jeg grøsset av Fred Vargas historie, der tre åttiåringer blir bit av en giftig edderkopp. Jeg som til vanlig ikke liker edderkopper, fikk frysninger langt nedover ryggen. Forfatteren skildrer edderkoppen på en såpass naturlig og detaljert måte, at jeg med skrekkslagen fryd måtte klø med litt i hodebunnen. I løpet av historien, begynte jeg å skjelve av spenning flere ganger.

"Eremittedderkoppen" er en skremmende, sjokkerende og skummel historie, som gjør selv den harde leser blek. Fred Vargas er kjent for å skrive historier som både er hårreisende og nervepirrende, og gleder meg hver gang til å lese en ny kriminalroman fra forfatteren. Gjennom et 15 bøkers stort forfatterskap, har Fred Vargas skapt et realistisk persongalleri rundt den drømmende Adamsberg. I "Eremittedderkoppen" har den franske krimdronningen igjen skapt en durabelig og helstøpt historie. Det er bare å ta av seg hatten enda en gang for Fred Vargas. For de som enda ikke har lest noen av forfatterens tidligere utgivelser, ja da har de mye bra i vente. Fred Vargas skriver alltid historier som både er oppsiktsvekkende og engasjerende, det gjør hun på en uhyggelig og impulsiv måte, der historien som oftest er handlingsmettet. Historien forteller hun på en kraftfull måte, slik at hun skaper en urovekkende stemning, som både er heftig og mørk.