I 2018 debuterte Anne Mette Hancock med boken "Likblomsten", som var første bok i krimserien med journalisten Heloise Kaldan og etterforsker Erik Schäfer i hovedrollene. Dette var en overraskende, dramatisk og spennende debut, rett og slett en pangstart på Hancocks forfatterskap. "Likblomsten" var fengende allerede fra første setning og en historie såpass umulig å legge fra seg at jeg ble sittende og hakke tenner av den temmelig sjokkerende og skremmende kriminalromanen. Jeg ble virkelig begeistret for Anne Mette Hancocks litterære univers, som var såpass underholdende og hårreisende at jeg ikke kan beskrive det med ord. "Likblomsten" var en av de beste kriminalromanene jeg leste i fjor.

I år er Anne Mette Hancock igjen aktuell. "Mercedes-snittet" er en psykologisk, hårreisende og uhyggelig kriminalroman, der forfatteren imponerer med en såpass dyster, grøssende og nervepirrende leseopplevelse. "Mercedes-snittet" er den ikke fullt så fengslende oppfølgeren til "Likblomsten". Anne Mette Hancock er en forfatter som skriver såpass unikt og spesielt, men gir med "Mercedes-snittet" en oppfølgeren som ikke kan måle seg med hennes debut. Selv om boken føltes litt langtrekkelig og noen ganger langsom, tok det ikke lang tid før jeg ble engasjert i den urovekkende, brutale og heftige historien. Jeg må advare om at spenningen er tam i starten, men bygger seg opp utover historien. Selv om jeg måtte legge den fra meg flere ganger, og ta flere pauser, er jeg enormt glad for at jeg ga den flere sjanser, for etterhvert ble det lettere å komme seg inn i historien.

En gutt er forsvunnet fra skolen Lukas ser ut til å ha forsvunnet i løse luften. I skolegården møter journalisten Heloise Kaldan sin nære venn og etterforsker Erik Schäfer. Lukas mobil blir funnet, og viser at gutten var besatt av pareidoli, et fenomen der man ser mønstre i tilfeldige ting. Særlig et foto av en låvedør, som ligner et ansikt, blir interessant i etterforskningen. Er det her Lukas er?

Heloise blir beordret til å stoppe en artikkel om soldater som er rammet av posttraumatisk stresslidelse for å dekke saken om den forsvunne gutten. Men da det dukker opp fakta i Lukas-etterforskingen som peker i retning av traumatiserte soldater, trenger Schäfer hjelp fra Heloise for å finne vei i virvaret av spor som finnes.

"Mercedes-snittet" av Anne Mette Hancock er en velskreven kriminalroman, som griper fatt i deg som leseren og gir deg frysninger langt nedover ryggen. Det er noe med Hancocks forfatterskap som virkelig skiller seg ut fra andre krimforfattere. Selv om den i starten var langtrekkelig, så ble "Mercedes-snittet" mer fengende jo lengre en kom ut i boken. Dette er en historie som virkelig bør leses, du vil ikke angre et sekund. Noe som også er positivt med "Mercedes-snittet", er at den er utgitt kun i pocket. Så sikre deg et eksemplar, og gled deg. Sleng også med et eksemplar av "Likblomsten" som er en av de beste kriminalromanene jeg leste i fjor, les hvorfor i starten av denne anmeldelsen.