Gå til sidens hovedinnhold

Utsatt for tyveri midt på lyse dagen: – Hun hev seg i bilen og kjørte av gårde

Søndag opplevde Erik Leirvik et frekt tyveri like utenfor sitt eget hus. Han er overrasket over at noen gjør seg til «kjeltring» for bare noe hundrelapper.

For abonnenter

Leirvik bor i Viste Hageby på Randaberg. Bilen hans står på gaten like ved huset. Søndag satt han inne i stua og ante fred og ingen fare, det var en rolig ettermiddag.

– Jeg hørte en bil som stoppet i gaten ved huset, og kikket ut. En dame gikk ut av en bil og holdt på med noe bakpå min bil. Da jeg gikk ut for å kikke etter hva dette var for noe så jeg bilen kjøre av gårde. De var kjappe, forteller Erik Leirvik til Bygdebladet.

Han fikk med seg bilnummeret på bilen i det den kjørte av gårde, noterte dette ned og kikket så bak på sin egen bil. Da så han at sykkelholderen hans var borte.

– Så veldig stor verdi utgjør ikke den sykkelholderen, men det er jo et irritasjonsmoment at ting ikke kan få være i fred. Litt rart også at noen vil gjøre seg til «kjeltring» for så lite, sier Leirvik.

Han har anmeldt det simple tyveriet til politiet via internett, og la ut en tekst på Viste Hageby sin oppslagstavle på Facebook med advarsel om å passe på syklene sine.

Det er ikke kjent som et problem for tiden med tyverier i Viste Hageby, ifølge leder i velforeningen, Kim Stian Kolnes.