Skattefogd Christopher Garmann (1720-1779) og hans kone Cecilie Catharina Widing (1734-1759) levde på Utstein på midten av 1700-tallet, og den gamle klosterbygningen var deres hjem. Gården på Utstein drev med sauer den gang, som nå, og Christopher Garmann startet flere spinnerier i Stavanger.

Historien om familien Garmann og den musikken folk lyttet til på 1700-tallet er utgangspunktet for Trio Triola sin konsert «Familien Garmann og musikken i deres samtid». Søndag settes konserten opp i Utstein kloster kirke.

Noen nye elementerKonserten ble i september i fjor satt opp for full kirke i Utstein kloster. Førstkommende søndag settes konserten opp på ny, og i følge arrangørene i MUST er Trio Triola nå tilbake med en finpolert utgave og noen nye elementer.

Trio Triola lover en annerledes konsert spekket med lokal historie og internasjonal musikkhistorie. Foruten musikk fra 1700-tallet, vil publikum blant annet få høre verk av Grieg og Brahms.

Billettene som kjøpes til konserten, inkluderer inngangsbillett til klosteret. Barn betaler kun ordinær inngangsbillett.