Bygdebladet har også tidligere år skrevet om at sauer og lam kommer seg inn på kirkegården ved Utstein Kloster kirke og forsyner seg av blomstene på kirkegården.

I går kom en ny melding om at sauer var inne på kirkegården.

– I dag har vi vært borte og gjerdet med et sauegjerde på utsiden av steingjerdet ved kirkegården på nedsiden ved porten, fortalte kirkegårdsleder i Rennesøy, Arvid Nådland, fredag ettermiddag.

Vitner har fortalt at det var ved porten de spretne sauene hoppet over gjerdet på torsdag.

– Nå håper vi at det hjelper, men når de først har lært seg å hoppe over gjerdet så gjør de det ofte igjen, sier Nådand.

Det er også en utfordring at besøkende på klosteret noen ganger glemmer å lukke porten, og da kan sauer og lam spasere rett inn på kirkegården.

– Vi kan ikke gå døgnvakt der heller, men folk er ganske snare med å gi oss beskjed, sier kirkegårdslederen.

– TristBonde og eier av sauene, Anders Schanche Rettedal, synes det er trist at sauer og lam nok en gang har funnet veien inn på kirkegården.

– Vi synes ikke det er kjekt. Jeg kommer til å flytte de sauene, som hopper over gjerdet, til et annet beite. Og for å si det sånn, de vil ikke overleve julen 2018, sier Schanche Rettedal.

Han sier at Klostergarden ikke har gjerdeplikt overfor de eiendommene som er utskilt fra garden, og at han lenge har ønsket at kommunen ville utbedre steingjerdet ned mot parkeringsplassen ved klosteret.

– Der raser det ned steiner, og jeg har flere ganger tenkt at gjerdet kan være en fare også for folk. Strømgjerdet som kommunen tidligere har laget langs gjerdet, er nå uten strøm. Da er det ikke rart at sauene hopper over så lenge gjerdet er i sådårlig forfatning, sier han.

I tillegg påpeker han at portene inn til klosterhagen er i en forfatning som gjør at de ikke kan stenges skikkelig, slik at de blåser opp med vinden. Det er også en medvirkende årsak til at sauer og lam kommer seg inn på kirkegården.

– Vi setter også pris på at folk gir oss beskjed hvis de ser at sauene har kommet seg over gjerdet, slik at vi så snart som mulig får fjernet dem, sier Anders Schanche Rettedal.