Kristine T.G. Hardeberg debuterer denne våren med slektsromanen "De uskyldige" på Liv forlag. En velskreven roman, helt utenom det vanlige. Dette er en unik historie, der leserne tas med gjennom de trange gatene i en av Italias viktigste renessansebyer. Forfatteren har skrevet en tankevekkende og gripende romanen, der forfatteren tegner et detaljert portrett av både skjønnheten og styrken i det å være en familie.

Personlig er jeg meget imponert over Kristine T.G. Hardebergs debut, hennes måte å skildre miljøet i Italia på får leserne til å føle tilstedeværelse og måte hun beskriver karakterene på oser kvalitet. Forfatteren byr gjennom 410 sider på underholdning, spenning og dramatikk. Tidsperioden i forfatterens roman er mellom 1990-1999 og mellom 1850-1899. Kristine T.G. Hardeberg har gjort et innmari godt første inntrykk som forfatter. "De uskyldige" er en slektsroman som virkelig berører deg som leser, den kan virkelig anbefales.

Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia, byen som er hennes eneste spor. Men, søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter om begge foreldrene. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

I "De uskyldige" følger leserne en parallell historie mellom Sandras og Teresa. Boken handler om en jente i frigjøringskrigens Italia, om en tid da muligheter og begrensninger gikk hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre for henne og for Sandra. Har du bestemt deg for å bare lese en roman i år, ja da kan "De uskyldige" være et godt valg. Dette er en slektsroman som gir mening, en historie som lett kan vekke følelser hos deg som leser. Kristine T.G. Hardeberg har levert en uforglemmelig, realistisk og rørende debut. Når jeg hadde startet å lese denne romanen, var det nærmest umulig å legge den fra seg. Den inneholder en del vendepunkter, noe som gjør at du som leser får lyst til å lese neste side. Jeg er meget imponert og håper forfatteren kommer med ny roman kjapt.