(Artikkelen starter under)

– Vi har vært rolige i kroppene helt fram til nå, men på sist trening begynte vi å kjenne på det. Nå gjelder det faktisk, sier tvillingsøstrene Vår og Lykke Ravndal Eikevik.

Til helgen ikler de seg den svarte og hvite trøya, og skal nok en gang representere Randaberg Volleyball i et aldersbestemt Norgesmesterskap. Fredag 29. april er det nemlig klart for U17-NM på Ålgård, hvor blant annet gutte- og jentelag fra Randaberg entrer parketten.

Allerede fire NM i bagasjen

Vår og Lykke er bare 16 år gamle, men har før denne helgen allerede deltatt i NM hele fire ganger, både i sandvolleyball og vanlig volleyball innendørs. De har faktisk nokså lang fartstid i idretten, da de vokste opp i en volleyball-familie og deltok aktivt selv fra barneskolealder. Nå går de begge på første året på videregående.

Sammen med flere av lagvenninnene har de allerede en flott merittliste i skilte med.

I 2019 sikret de seg bronse i NM, med andre ord en tredjeplass. Sist NM-deltakelse var nå nylig, i mars. Da deltok blant andre de to 16-åringene i U19-NM, og til tross for at de møtte mange eldre volleyballspillere, tok de en imponerende 7. plass med Randaberg-laget.

Vil bli best i Rogaland

Nå er de spente på hva de og resten av laget fra landsbyen kan utrette i U17-NM på Ålgård i helgen.

– Vi synes det er vanskelig å sette et konkret mål for hva vi ønsker å oppnå, for vi vet at det er veldig mange gode lag med. Vi vil selvsagt gjøre det best mulig, og ser ikke bort ifra at vi kan bli best blant alle lagene i Rogaland, sier de kampklare tvillingene.