Den tidligere Viking-keeperen, Iven Austbø, er klar for rollen som keepertrener for Randaberg Fotball.

– Nå gleder jeg meg til å komme i gang og bidra for gamleklubben, sier randabergbuen til Bygdebladet.

37-åringen blir en solid forsterkning i trenerstaben til A-laget. Keeperen har lang fartstid i Vikings A-lagstropp, fra 2004 til 2007 og fra 2014 til 2021, før han la keeperhanskene på hylla. Han har også spilt for klubber som Stabæk og Sandefjord. Med Viking har den høyreiste burvokteren blant annet rykket opp fra OBOS-ligaen i 2018 og vunnet NM-cupen i 2019.

Har har lang erfaring fra det øverste nivået i norsk toppfotball, og håper å kunne dele tips og erfaringer med keeperne på Randaberg.

– Det å jobbe med keepere er noe jeg har tenkt på en stund. Nå får jeg den muligheten. Vi begynner i det små, og sjekker om dette er noe for meg og for Randaberg Fotball. Jeg tror og håper at jeg har litt å lære bort, sier Iven, som i dag jobber som markedskonsulent i Norsk Gjenvinning.

Sportslig leder i Randaberg Fotball, Jan Inge Løland, er godt fornøyd med det nye samarbeidet.

– Det har vært et ønske fra både herre- og damelaget å få inn en keepertrener. Da var det naturlig å kontakte personen som var øverst på ønskelisten. Jeg har vært i dialog med Iven Austbø den siste måneden, og nå har vi kommet fram til hvordan han kan bidra hos oss, forteller Løland til Bygdebladet.

Austbø skal til å begynne med bidra på treningsfeltet annenhver mandag, fra og med 9. mai. Utover sommeren skal de se på mulighetene for å intensivere antallet økter med den tidligere Viking-keeperen.

– Det er i hovedsak for A-lagene våre han skal bidra som keepertrener. På herresiden får trene fem-seks keepere, da vi henter opp noen av juniorene som også får være med. På damesiden, derimot, har vi stått uten keeper i halvannen sesong. Vi håper at Austbø sin tilstedeværelse kan bidra til økt interesse for keeperplassen også hos damelaget, for det er aktuelt å involvere ham også der, sier Løland.

På sikt kan det bli aktuelt å arrangere enkelte «keeper-lørdager» med Iven Austbø, hvor unge håpefulle kan få dra nytte av keeperens erfaring og kunnskap.