Se video fra prøvetenningen av årets julegran i Vikevåg nederst i saken.

- Nå er vi i gang med julegrøten, sier Bjørg Vestbø fra kjøkkenet på Rennesøy bibliotek.

Der sitter mange besøkende allerede godt bøyd over grøtfatet.

Her, og i sentrum generelt, var det duket for en julemarkering lørdag ettermiddag.

Skape stemning i sentrum

Foruten om julegrøt ble det framvisning av pepperkakebyen som ulike barnehager og SFO i kommunedelen har stått for, tenning av julegranen og kino for de aller yngste - alt helt gratis.

- Dette gjør vi for å skape litt stemning i sentrum, for å legge til rette for noe kjekt for barn, småbarnsforeldre og eldre, sier Terje Øvrebø som også sikret seg en tallerken med grøt.

Det er biblioteket, innbyggertorget, kommunen og frivilligsentralen, i tillegg til andre bidragsytere, som står bak arrangementet.

Pepperkake-konkurranse

Det som for mange kanskje var kveldens trekkplaster, var offentliggjøringen av årets pepperkakelandsby. Barn fra SFO og barnehage sto som nevnt for verkene, og årets tema var "En trivelig landsby".

For å gjøre litt ekstra stas på pepperkakelandsbyen har arrangørene stelt i stand en konkurranse.

- Det vil si at alle som kommer innom får muligheten til å stemme på det pepperkakeverket de synes var mest kreativt eller fint, forteller Rebecca Egeland, biblioteksjef på Rennesøy bibliotek.

11. desember teller de opp stemmene og trekker ut noen heldige vinnere. Den som stikker av med flest stemmer, får en premie tilpasset sin egen alder, med en verdi på opptil tusen kroner.